Blogi

Ihana elokuu

Ihana elokuu

Elokuussa alkaa monella taas arki.

Loma on ihanaa aikaa, mutta arki tuo taas rytmin päivään ja tuntuu että moneen kotiin tämä on hyvinkin tervetullutta.

MIkään ei kuitenkaan estä nauttimasta pimenevistä illoista ja ystävien seurasta. Työpäivän jälkeen on vielä päivää jäljellä ja auringonsäteistä voi nauttia vaikka omalla pihalla tai parvekkeella.

Tai entä jos kutsuisit ensi viikonloppuna muutaman ystävän viettämään ihanaa iltaa takapihalle. Vai voisiko pikkukekkerit järjestää ihan vain vaikka keskiviikon tai torstain kunniaksi?

Joku tuo viinin ja toinen salaatin? Ehkäpä niiden seurana maistuisi vaikka hummus ja siemenleipä?

Eikä haittaa vaikka kaikki ei ole niin täydellistä, ollaan vain yhdessä ja nautitaan elämästä.

Me päätimme viettää rentoa iltaa ja juhlistaa ihan vain perus lauantaita.

Haluammekin jakaa meidän iltamme reseptit:

 

Lehtikaalihummus: ( Vegaani)

1prk kikherneitä

1rku lehtikaalia

1/2 dl oliiviöljyä

2rkl maapähkinävoita 

2rkl sitruunamehua

2rkl tuoretta minttua 

1tl korianterijauhetta

2 valkosipulinkynttä

1/2 tl suolaa

 

Sekoita kaikki ainekset keskenään tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.

 

Siemenleipä: (Gluteeniton ja Vegaani)

2, 5 dl auringonkukansiemeniä
1 dl pellavarouhetta
1 dl kuorellisia manteleita (leikkaa kahtia mantelit jotta rakenne pysyy kiinteänä tai käytä rouhetta)
3, 5 dl kaurahiutaleita (varmista että hiutaleet ovat gluteenittomia jos haluat gluteenitonta)

2 rkl chia-siemeniä

2,5 rkl psylliumkuitujauhetta

1 tl merisuolaa

1 rkl Acave siirappia (tai hunajaa, mikäli leivän ei tarvitse olla vegaani)
3 rkl kookosölyä (tai voita, mikäli leivän ei tarvitse olla vegaani)

3,5 dl vettä

Sekoita kaikki kuivat ainekset keskenään. Kuumenna vesi kattilassa melkein kiehuvaksi ja liuota siihen rasva ja acave siirappi (tai hunaja) Kaada nesteet kuivien ainesten sekaan ja sekoittele, kunnes seos alkaa jähmettyä. Kaada ja levitä taikina pitkulaiseen vuokaan ja tasoittele lusikalla.  Oma vuokani on10x25cm pitkä ja leivästä tulee noin 4-5cm paksu. Huomioi että leipä ei kohoa joten näet heti kuinka paksu leivästä tulee. Laita taikina tekeytymään muutamaksi tunniksi tai esimerkiksi yön yli jääkaapiin, ei haittaa vaikka olisi vuorokauden jääkaapissa. Muista vaan suojata vuoka kannella tai kelmulla. Jääkaapissa taikina tiivistyy ja sen ansiosta leipä saa kiinteän rakenteen. Tätä vaihetta ei saa ohittaa. 

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Laita vuoka uunin keskiosaan ritilän päälle ja paista 20 minuuttia. Kumoa leipä vuoasta ritilän päälle ja paista vielä 30-40 minuuttia. Leipä on valmista kun se kuulostaa ontolta koputeltaessa. Anna leivän jäähtyä hyvin ennen kuin viipaloit sitä. 

Voit halutessa tehdä taikinan tuplana jolloin saat paksumman leivän, mutta huomioi tämä sitten paistoajassa. Lisäisin paistoaikaa noin 10min kummassakin paistovaiheessa. 
Mikäli tarjoat leipää pähkinä allergikoille, varmista että hän voi syödä mantelia. Mikäli ei, voit korvata mantelit vaikka 1dl seesaminsiemeniä, mikäli ne sopivat hänelle. 

 

 

Ihanaa arkea ja hyvää moodia päivääsi.