Blogi

Kevään- ja kesän sisustustrendit on kuin tuulahdus järvimaisemasta

Kevään- ja kesän sisustustrendit on kuin tuulahdus järvimaisemasta

Terveiset Tukholman sisustusmessuilta. Mieli on taas täynnä ihania sisustusideoita ja odotamme innolla pääsevämme niitä teille esittämään. Tukholman Formex -messut olivat täynnä kodikkuutta ja rohkeita materiaalien yhdistelmiä. Kovat ja rouheat pinnat sekä tekstiilien tekstuurien monimuotoisuus oli isossa roolissa. Pehmeä sametti, intianpuuvilla ja erilaiset viimeistelyt pellavissa loivat yhdessä kodikkaan ja maanläheisen tunnelman erilaisten puupintojen, kuten rottingin seurassa. Kaikki metallin sävyt olivat sulassa sovussa keskenään, yhdistettyinä muiden pehmeiden pintojen kanssa. Sametin ja saviruukkujen yhdistelmä oli kaunis ja soluttautui hyvin erilaisten puupintojen kaveriksi. Kaiken kruunasi valtava määrä viherkasveja.  

Värimaailmaa voisin kuvailla kuin seisoisi punertavalla kalliolla järvenrannassa koivujen ja mäntyjen suojassa tummassa kesäyönä. Väripaletin täydentää lasillinen punaviiniä ja vaaleanpunaiset kukat betoni ruukuissa, joiden vieressä lepää ihana rottinkikaluste sekä riippukeinu. Voih… olisipa jo kesä.

Vihreän sävyjen tulemista osasimme aavistaa mutta yksi mielenkiintoisista väreistä on kyllä sininen ja sen runsas käyttäminen muiden värien rinnalla. Selkeä uusi trendi oli eri ruskean ja toffeen sävyt, ne olivat olivat selkeästi uusi harmaa.

Tämän kevään varma valinta on sisutukseen vakiintunut vaaleanpunainen. Sen kaveriksi yhdistetään nyt tänä keväänä myös tiilen-ja viininpunaisen eri sävyt. Myös terracottasta on tullut kodikas ystävä vaaleanpunaiselle. Erittäin vahvana trendinä olis myös sinapinkeltainen, jonka eri sävyt vaaleasta tummempaan näkyi niin tekstiileissä, kuin astioissa.

Viherkasvivillitys tuntuu vaan versoavan enemmän ja enemmän. Kasveissa näkyy uusia eksoottisia lajeja, mutta myös vanhoja tuttuja mummon ikkunalta. Niissä saa olla persoonallisuutta ja mahdollisimman rönsyilevät oksat ja lehdet. Yllättävää oli myös miten kaktukset palaavat sisustukseen, mitä piikkisempi kaktus on, sitä parempi. Kirjavalehtisillä  ja punertavilla sekä tummansävyisillä kasveilla saa kontrastia ja muotoa istutuksiin. Trendikästä on täyttää nyt kaikki ruukut ja purnukat kasveilla ja somistaa niillä jokainen vapaa paikka hyllyjen ja tasojen päällä. Selkeä trendi on asettaa viherkasvi mahdollisimman korkealle tilassa. Myös erilaiset amppelit ovat isossa roolissa vihersisustuksessa.

(kuva: Madam Stoltz)

Trendit astioissa ja koriste-esineissä on kuin Intia kohtaisi mummolan. Kattaus saa olla runsas erilaisten ja eri-ikäisten astioiden sekä koriste-esineiden ansiosta. Väriyhdistelmät saa olla runsaat ja mausteiset, myös valkoisten astioiden seurassa. Messinki on edelleen suosiossa, mitä rouheampi ja mattainen pinta niin sitä parempi. Koriste-esineissä näkyi niin eläin kuin hedelmäaiheet. Ikuinen kesäsuosikki ananas näkyi edelleen sommitelmissa.