Blogi

Stressi nimeltä Juhlat kotona

Stressi nimeltä Juhlat kotona

Tiedän että monissa perheissä stressataan tulevia kevään ja kesän juhlia.
Koti tuntuu nuhjuiselta ja olisi remontin tarvetta. Kaikki pitäisi saada kiiltämään uutuuttaan ja pöytähopeat kiillottaa.
Tarvitseeko todella maalata olohuone, tapetoida makuuhuoneet, hankkia uusi ruokapöytä, sohvakalusto ja astiastot vaihtaa uusiin?
Mitäpä jos uskaltaisit tänä vuonna ottaa hieman rennommin? Kaikkea ei todellakaan tarvitse vaihtaa ja viilata viimeisen päälle kattauksestakin tulee vain persoonallisempi, kun astiat ovat eriparia.
Tässä pohdittavaa ja muutama vinkki:
  • Mieti ketä olet kutsunut juhliisi?
  • Mieti missä huoneissa haluat että vieraasi ovat. Sulje niiden huoneiden ovet joihin et halua vieraidesi menevän.
  • Jos olet kutsunut paljon ihmisiä, siirrä ’’turhia’’ huonekaluja suljettuihin huoneisiin. Tyhjennä samalla myös eteisen naulakot näihin huoneisiin. Näin vieraasi saavat takkinsa naulaan.
  • Istuma tilaa tarvitaan aina, joten voisiko vaikka naapurilta kysyä irtotuoleja lainaan jos niitä ei omasta takaa ole ?
  • Saisiko lisätilaa parvekkeelta tai pihalta? Rakenne pihalle rento ja kutsuva keidas vaikka kuormalavoista tai kanna tuolit pihalle.
  • Siivoa vain ’’pakolliset’’ Imuroi, pyyhi pölyt, pese vessat ja vaihda vieraille käsipyyhkeet vessoihin. Keittiö mahdollisesti toimii kuitenkin tarjoilun keskuksena joten mitään hikihatussa jynssäämistä ei kannata tehdä kuin vasta juhlien jälkeen.
  • Varaa riittävästi maljakoita vieraiden tuomia kukkia varten.
Uskaltaisin väittää että tärkeintä juhlissa on ystävien ja tuttavien näkeminen, eikä kukaan heistä varmasti ole tulossa tekemään tupatarkastusta vaan viettämään mukavia juhlia ja aikaa yhdessä.
Toivotamme rennon letkeitä kesäjuhlia!
Kuvat: Madam Stoltz